Travelist a trzecia fala pandemii

-24%
8,5 /10

Średnia ocena (62 opinie)

94%

naszych gości poleca ten hotel

Znakomity
  • Poleć znajomym

Wypoczynek w malowniczym kurorcie w sąsiedztwie jednej z najpiękniejszych plaż w Polsce i tylko 15 minut od jeziora Jamno – śniadania i obiadokolacje, dostęp do wellness z basenem i inne atrakcje w cenie

Travelist poleca

  • Lokalizacja: tylko 5 minut spacerem od plaży i 15 minut od Jeziora Jamno
  • Atrakcje okolicy: nieopodal przystani rybackiej Unieście, Mielna i Koszalina - czytaj więcej o atrakcjach nad Bałtykiem
  • Wyżywienie: śniadania i obiadokolacje w cenie
  • W pakiecie z Travelist: dostęp do strefy wellness (kryty basen z podgrzewaną wodą i biczami wodnymi, jacuzzi, sauna sucha); dostęp do placu i sali zabaw dla dzieci; korzystanie ze stołu do ping-ponga i piłkarzyków; dostęp do boiska sportowego; parking i bezprzewodowy Internet w domkach i pokojach
  • Warto wiedzieć

  • Czytaj więcej o pobytach dzieci i dostawkach w zakładce „Dzieci”
  • Obiekt składa się z pensjonatu z pokojami, domków oraz placu zabaw
  • Noclegi w Pensjonacie (pokoje) lub w Ośrodku Wczasowym (domki nie są skategoryzowane)
  • Domki i pokoje nie są wyposażone w szlafroki
  • Domki są sprzątane w trakcie pobytu tylko odpłatnie
  • Na terenie ośrodka nie ma restauracji a'la carte
  • Pobyt rozpoczyna się obiadokolacją, a kończymy śniadaniem
  • Dane do faktury należy podawać w dniu dokonania rezerwacji
  • Brak możliwości przyjazdu ze zwierzętami
  • Doba hotelowa: 15-11
  • Tu wykorzystasz BON BON +500 zł
  • Centrum Solaris

    Dlaczego warto?
    Centrum Solaris to idealne miejsce na letni wypoczynek blisko plaży. I to nie byle jakiej! Plaża w Łazach jest bowiem uznana za jedną z najpiękniejszych w Polsce. Jej głównym atutem jest drobny, biały piasek oraz to, że jest szeroka i niezaśmiecona przez turystów. Masz okazję zamieszkać zaledwie 5 minut spacerem od brzegu morza, w komfortowym Pensjonacie lub nowoczesnych, dwupoziomowych domkach (bez kategoryzacji) na terenie ośrodka wypoczynkowego. Wszystkie pokoje posiadają wyposażenie niezbędne do udanego wypoczynku – prywatną łazienkę, telewizor oraz zestaw plażowy w postaci leżaków i parawanów. Dodatkowo, w częściach wspólnych dostępny jest bezprzewodowy Internet. 

     

    Atrakcje obiektu:

    • kryty basen z przeciwprądem i dyszami masującym
    • jacuzzi
    • sauna sucha i parowa
    • 2 korty tenisowe ziemne 
    • boisko do koszykówki, siatkówki, badmintona, tenis stołowy, piłkarzyki i rowery

     

    Dla najmłodszych 
    Dla dzieci przygotowano salę i plac zabaw z huśtawkami, karuzelą, zjeżdżalnią, piaskownicą, bujakami i więcej. Natomiast w okresie wakacyjnym dzieci będzie zabawiał profesjonalny animator  w programie przewidziano przedstawienia, teatrzyki, bajkowe kino, cyrk Heca. 

     

    Jedzenie i picie 
    Codzienne dla gości szykowane są śniadania i obiady w formie obfitego bufetu. Na specjalne życzenie przygotowywane są posiłki dietetyczne. Do dyspozycji jest także bar, serwujący wyśmienitą kawę oraz orzeźwiające napoje. Na terenie obiektu znajdują się również 4 posiedziska, w tym jedno w stylu góralskim z grillem pod dachem.

     

    ATRAKCJE OKOLICY:

    Unieście: Przystań rybacka to nie tylko łodzie do podziwiania, ale także szansa zakupienia świeżutkich smakołyków prosto z morza bądź jeziora. Świeżo wędzone węgorze, łososie, halibuty i śledzie to rozkosz dla podniebienia. 
    Mielno: na miejscu na turystów czeka nie tylko bałtycka plaża. Można żeglować po jeziorze Jamno, przemierzać na dwóch kółkach nadmorskie lasy czy wybrać się na długi spacer wzdłuż morskiego brzegu do latarni morskiej w Gąskach, no i koniecznie trzeba zrobić sobie zdjęcie z pomnikiem jelenia na skwerku przy Urzędzie Gminy.
    Dla fanów widoków: Do miejscowości Gąski przyciąga XIX-wieczna, 50-metrowa latarnia morska, jedna z najurodziwszych na wybrzeżu. Można ją zwiedzać, a widoki ze szczytu po uwiecznieniu uświetnią każdy pokaz wakacyjnych zdjęć.
    Koszalin: miłośnicy aktywnego wypoczynku mogą oderwać się od ziemi w parku linowym Trollandia albo zabawić się w Winnetou w wiosce indiańskiej. Koneserzy niebanalnej sztuki wpisanej w miejski krajobraz nie powinni zaś przegapić Płomiennych Ptaków – monumentalnej rzeźby Władysława Hasiora, z której przy okazji ważnych uroczystości bucha prawdziwy ogień. 
    Dla globtroterów: jednodniowa wycieczka wodolotem z Kołobrzegu na Bornholm pozwoli choć przez chwilę posmakować uroków skandynawskiej kultury.

    Dzieci

    DZIECI

    • 1 dziecko do lat 3 na łóżku z rodzicami – gratis (bez świadczeń)
    • dziecko w wieku 4-12 lat na dostawce
      - 129 zł/doba  

     

    DOSTAWKI

    Brak możliwości dostawki dla osób pow. 12 lat

     

    Maks. 1 dostawka w pokoju 2-osobowym z opcją dostawki

    Lokalizacja

    100 m od Rezerwatu Przyrody Łazy
    350 m od plaży 
    20 km od Aquaparku w Koszalinie

     

    W ile czasu dojedziesz samochodem? 
    Szczecin – 2 godz. 30 min.; Gdańsk – 2 godz. 50 min.; Bydgoszcz – 3 godz. 15 min.; Poznań – 4 godz. 5 min.; Warszawa – 5 godz. 45 min.

    Sprawdź jak długo zajmie Ci podróż samochodem

    Centrum Solaris
    Słoneczna 16
    76-002 Łazy
    Polska
    Zobacz na większej mapie
    Oferta prezentowana przez:
    INVESTMEDIA s.c.
    Łąkowa 29
    90-554 Łódź
    Polska
    NIP: 7262365427
    8,5
    10

    Średnia ocena naszych klientów

    94%

    Naszych klientów rekomenduje ten hotel


    9,1
    10

    Spontaniczne zakonczenie lata

    To byl spontaniczny wyjazd jednak nie zalujemy a czas spedzony w Solarisie podsumowaly dzieci pytaniem "kiedy wracamy?" <br /> <br /> Najpierw plusy:<br /> DOMEK- duzy i przestronny domek, dostalismy reczniki, drobne wyposazenie jednak w ofercie bylo dokladnie napisane czego mozna sie spodziewac, lozka wygodne, czysto (wiadomo po sezonie na scianach widac bylo kilka bitew stoczonych np.z komarami :), domki bardzo blisko plazy a osrodek bardzo przestronny, <br /> BASEN z temp.28.5'C dla jednych zimno dla innych cieplo- moje dzieci byly zadowolone, <br /> JEDZENIE- wysmienite i idealnie doprawione, na sniadanie kazdy znajdzie cos dla siebie, dla nas obiady takze pkazaly sie strzalem w 10tke jednak czytalam opinie ze moglyby byc dwa rodzaje zup (dla nas akurat od samego poczatku bylo idealnie), makaron ze szpinakiem rewelacyjny szkoda ze tak szybko zniknal i sie juz nie pojawil, dodatkowa zupa dla dzieci 12-13 godz, <br /> OBSLUGA- Panie kelnerki bardzo mile i pomocne, osrodek na noc zamykany wiec wejscie na kod, <br /> <br /> To co na minus:<br /> Przydaloby sie mydlo w dozownikach w domkach i moze dwa rodzaje zup do wyboru<br /> <br /> Spotkalam sie z opiniami ze za plotem jest glosno- tam jest aquapark wiec sila rzeczy jest glosniej jednak nie zapominajcie, ze to my urlopowicze tworzymy ten klimat w hotelach poza tym w tym roku wiekszosc spedzala czas w PL wiec osrodki przezywaly oblezenie. Domki w pierwszej linii od aquaparku to D i E. <br /> <br /> Dla nas udany weekendowy rodzinny wypad ;)
    Magdalena, Trójmiasto, 06.09.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    9,3
    10

    Spontaniczny wyjazd

    Dzięki promocji na tej stronce zdecydowalismy się na spontaniczny wyjazd do Solaris. Jedzenie rewelacja, nie do przejedzenia, animacje dla dzieci pierwsza klasa. Woda w basenie ciepła, obsługa hotelu bardzo uprzejma. Domki czyste, przestronne, dzieciaki nie chciały wracać do domu :) Tak trzymać !
    Amanda, 27.08.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    9,0
    10
    Krzysztof, Wrocław, 25.08.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    10
    10

    wakacje 2020

    wspaniały wypoczynek w uroczym miejscu , super miejsce
    Anonimowy gość, 23.08.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    9,5
    10

    wakacyjny pobyt w Solarisie

    Pobyt w Solarisie zarezerwowaliśmy przed dotarciem pandemii do Polski. Trochę się martwiliśmy o możliwość wyjazdu, utratę zaliczki, realizację wyjazdu i pobytu z dwojgiem wnucząt (2 i 5 lat). Wszystko udało się jednak bez większych problemów. Wakacje były fajne, wróciliśmy zdrowi (mimo drobnych problemów - dziękujemy za pomoc medyczną personelowi przychodni w Mielnie), a nasze dwa małe szkraby już dzisiaj pytają kiedy ponownie pojedziemy do Łaz, do Solarisa. Wpływ na taką ocenę ośmiodniowego pobytu niewątpliwie miały bezproblemowy dojazd i powrót, świetna pogoda, bliskość morza, spokój w ośrodku (tylko jeden wieczór z głośną muzyką z sąsiedniego ośrodka), atmosfera w nim panująca, przyjazna obsługa pań w recepcji, kelnerek i kelnerów, personelu kuchni (dziękujemy za smaczne i różnorodne posiłki), i wszystkich innych osób mających wpływ na funkcjonowanie ośrodka. Osobną ocenę (poza oficjalną skalą Travelistu) 6+ wystawiamy animatorom p. Magdzie i p. Konradowi. To co robili było niesamowite. Codziennie ponad osiem godzin różnorodnych animacji (w tym również w części dla dorosłych), w różnych miejscach, z mocno uruchomionym zaangażowaniem dzieciaków i animatorów, a potem jeszcze dodatkowe atrakcje: teatr i seans kinowy dla dzieci, cyrk oraz występ zespołu muzycznego. Dziękujemy i mamy nadzieję do ponownego zobaczenia. Nie obniżajcie poziomu.
    Grzegorz, 15.08.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    10
    10
    Anonimowy gość, 01.08.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    3,1
    10

    Nie polecam

    Personel na obiedzie w pierwszej kolejności obsługuje znajomych, ochroniarz po 21 wydzwania do pokoju, w którym śpi małe dziecko, tylko po to, że włączone jest oświetlenie balkonu, recepcjonistka przydzieliła nam na 4 osoby przez pomyłkę mały pokoik, gdzie można było się tylko położyć... Na śniadanie codziennie tylko parówki i jajecznica, basen ok, lecz woda zimna. Za tę cenę są zdecydowanie lepsze miejsca.
    Joanna, 19.07.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    6,0
    10

    uwagi

    4 gwiazdki to za dużo dla tego hotelu. Na basenie nikt nie pilnuje liczby osób korzystających z basenu - pomimo zapewnień, że nie może być więcej niż 20 osób, był dzień, w którym na basenie było 40 osób, ratownik na basenie był tylko od siedzenia :( W hotelu jest bar niby czynny do 21.00 z przerwą od 13.00 do 15.00, a okazuje się, że tych przerw jest o wiele więcej (na śniadanie, na obiad, na kolację), a już w ogóle nas zaskoczyło, kiedy w niedzielę zeszliśmy do baru na drinka o 20.30, a bar już był zamknięty. Pani zamknęła, bo nikogo nie było - to jest niestety kompletnie brak szacunku dla gości, w hotelu z 4 gwiazdkami w ogóle nie powinno się coś takiego zdarzyć; brakuje również restauracji lub więcej pozycji w menu baru dla gości, którzy zgodnie z prośbą obsługi mieli obiad o 15.00, wieczorem chętnie zjadłoby się coś jeszcze oprócz serwowanej zapiekanki w barze; nieporozumieniem jest również w dobie covid balkon w pokoju, który okazał się jednym wspólnym tarasem dla wszystkich pokoi, myślę, że wstawienie jakichkolwiek z czegokolwiek przedziałek nie byłoby aż takim drogim przedsięwzięciem dla hotelu, tym bardziej, że cena za pobyt jest dość wygórowana w stosunku do jakości usług.<br /> Jedzenie bardzo dobre, ale można się było postarać o urozmaicenie i np. zaproponować zamiast ziemniaków ryż i dwie różne surówki na obiad, niestety zdarzył się również sfermentowany kompot, serwowanie gościom na deser gotowych deserów w plastikowych kubeczkach to też bardzo słabe na 4 gwiazdki - wystarczyło ugotować zwykły budyń zamiast podawać gościom gotową chemię.
    bożena, 09.07.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    9,3
    10
    Anonimowy gość, 05.07.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    8,5
    10

    Polecam pobyt

    Hotel nastawiony na rodziny z dziećmi, duży plus za pokój zabaw, plac zabaw oraz posiłki dla dzieci. Ogólnie plus. Polecam
    Anonimowy gość, 21.06.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    6,8
    10
    Anonimowy gość, Warszawa, 14.06.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    10
    10

    Pobyt świąteczny

    Polecam Hotel wszystkim znajomym. Doskonale zorganizowany czas wolny, każdy znajdzie coś dla siebie. Super lokalizacja. Blisko do morza. Miła i sympatyczna obsługa. Jedzenie bardzo smaczne.
    Anonimowy gość, Łódz, 01.01.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    9,4
    10
    super pobyt jedzenie pyszne obsługa miła
    aleksander, Opole, 09.09.2019
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    6,6
    10

    Bardzo miły pobyt

    Bardzo fajne miejsce na wypoczynek. Początek września to chyba idealny czas, cisza i spokój. Mimo domku E, mieliśmy idealną ciszę na tarasie. Jedzenie bardzo dobre, każdy znajdzie coś dla siebie. Fajny basen, gdzie można odpocząć. Zastanawiałam się między domkiem a pokojem i, mimo obawy, wybór domku był trafiony. Fajne domki z możliwością siedzenia na dworze, trawka, drzewa, cisza, spokój - idealnie. Ręczniki małe i papier toaletowy był na wyposażeniu. Niestety 3 szklanki i 2 łyżeczki to troszkę słabe wyposażenie, myślę, że talerz i nóż też by się przydał. <br /> Niestety minusy też były - po wejsciu do domku, niestety, trzeba było chwycić miotłę, bo na podłodze było tyle śmieci. W domkach można naprawić kilka uszkodzonych elementów i myślę, że byłoby to na plus dla ośrodka. <br /> I jeszcze jedno - przed jednym z domków E, w piątek, ktoś wysypał paczkę chipsów. Pani sprzątaczka przeszła obok tego w sobotę i niedzielę, sprzątając domki, ale nie umiała tego posprzątać - to jest straszne. <br /> Mimo tego cały pobyt z rodziną oceniamy bardzo dobrze i chętnie tam wrócimy.
    ewa, 08.09.2019
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    4,0
    10

    ocena pobytu w domkach

    Zacznę od plusów:<br /> dobre, smaczne wyżywienie, <br /> bliskość do plaży.<br /> <br /> Teraz minusy:<br /> rezerwacja zapewniała obiadokolacje w formie bufetu w godz. 15.00-17.00, jakim prawem skrócono czas wydawania tego posiłku do godz. 16.00? Jest to skandaliczne potraktowanie ludzi i niedotrzymanie umowy <br /> - druga sprawa to nad wyraz skromne wyposażenie domków, twarde drewniane składane krzesła, czajnik i dwie szklanki.
    Leszek, 07.09.2019
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    7,9
    10

    opinia ośrodka

    lokalizacja blisko morza bardzo dobre jedzenie, duży wybór,napoje ok do obiadokolacji. Mieszkałam w domku i słabo było ze sprzątaniem jak na 4 gwiazdki.
    Anonimowy gość, 02.09.2019
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    10
    10

    wakacje 2019

    wyjazd super bardzo miła obsługa przepyszne jedzenie i bardzo blisko do morza
    JOANNA, 01.09.2019
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    7,8
    10
    Jedyny minus to głośny obok Holiday Resort.
    Paweł, Trójmiasto, 01.09.2019
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    9,3
    10

    Wakacje

    Hotel bardzo przyjazny dzieciom - animacje od 10.00-18.00. Bardzo dobrze położony do plaży jest raptem 5 min piechotą, plaża szeroka - nie było problemu ze znalezieniem miejsca. Mieszkaliśmy w domku - wydaje mi się ze 4 gwiazdki są trochę przesadzone, ale naprawę są bardzo czyste. W domkach czajnik, szklanki i lodówka, z których nie korzystaliśmy ponieważ wyżywienie na stołówce było wystarczające - bardzo pysze! Kuchnia naprawdę godna polecenia. Każdy znajdzie coś pysznego dla siebie. Jedynym minusem może nie samego ośrodka, ale jego sąsiedniego położenia jest wszechobecny hałas z ośrodka obok... tragedia - imprezy trwały od wieczora do późnych godzin nocnych, raz impreza skończyła się o 4.00 nad ranem. Niby Łazy to same rodziny z dziećmi lub seniorzy i naprawdę zachodziliśmy w głowę kto tak imprezuje. Poważnie to jest mega uciążliwe i noce niestety były nie przespane... Samo Centrum Solaris jest super - wieczorki muzyczne, szanty, ognisko z kiełbaskami, gry rodzinne- nie będziecie się nudzić - tylko to sąsiedztwo....
    Magdalena, Łódz, 31.08.2019
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    8,3
    10
    danuta, 31.08.2019
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    Aby dodać komentarz musisz przenocować w hotelu. Łączna ocena wyświetlana jest dopiero od 3 ocen naszych użytkowników.

    Używamy plików Cookies, aby optymalizować naszą witrynę. Możesz zaktualizować ustawienia przeglądarki, jeśli nie wyrażasz na to zgody.
    Polityka plików Cookies