-16%
8,8 /10

Średnia ocena (74 opinie)

96%

naszych gości poleca ten hotel

Znakomity

Cztery sposoby na udany wypoczynek nad morzem to piękna pogoda, szum fal, świeże powietrze i wyjątkowy hotel. Pierwsze trzy w Kołobrzegu dostępne są bez ograniczeń. Brakującym elementem będzie nowoczesny ośrodek spa & wellness z basenem, jacuzzi, tarasem z widokiem na morze, emocjonującymi rozgrywkami w kręgielni i mocą innych atrakcji. Pobyt w tym miejscu sprawi, że uśmiech ani na chwilę nie zejdzie Ci z twarzy

Travelist poleca

  • Nowoczesny ośrodek należący do popularnej sieci Olymp
  • Doskonała lokalizacja – tylko 250 m od plaży i 100 m od lasu
  • Nielimitowany dostęp do basenu, strefy saun, jacuzzi i sali fitness – dodatkowo opcja rezerwacji strefy spa na wyłączność
  • Liczne atrakcje – kręgielnia, kawiarnia z tarasem widokowym, sala zabaw dla dzieci i więcej
  • Codzienne śniadania i obiadokolacje w cenie – za dopłatą możliwość zamiany na pełne wyżywienie
  • Bezpłatny Internet Wi-Fi
  • Warto wiedzieć

  • DZIECI: 1 dziecko do lat 2 gratis na łóżku z rodzicami gratis (bez świadczeń); dziecko od 3 do 9 lat na dostawce – 65 zł/doba ze świadczeniami
  • DOSTAWKI: dla osób pow. 9 lat – 110-140 zł/doba ze świadczeniami
  • Do centrum miasta jest ok. 700 m
  • Basen i sauny czynne w godz. 7-21
  • Brak możliwości przyjazdu z pupilem
  • Parking – 30 zł/doba, parking podziemny – 40 zł/doba (konieczna rezerwacja)
  • Doba hotelowa: 14-11
  • Hotel Olymp 3

    Co na Ciebie czeka?
    Nowoczesny ośmiopiętrowy budynek ośrodka znajduje się w spokojnej, uzdrowiskowej części Kołobrzegu – i wyróżnia się na tle zielonego otoczenia designerską, pełną przeszklonych powierzchni architekturą. Przyjmuje gości dopiero od początku kwietnia 2013, więc wszystkie wnętrza jeszcze pachną nowością. Do dyspozycji miłośników stylowego komfortu jest 166 przestronnych pokoi oraz rodzinnych apartamentów typu studio – wszystkie wyposażone są w wygodną łazienkę z suszarką do włosów, TV sat, lodówkę, telefon oraz bezprzewodowy dostęp do Internetu. Okolicę można zaś podziwiać z dużych balkonów.

     

    Relaks i odnowa
    W nowoczesnych wnętrzach kryją się nie tylko komfortowe pokoje, ale też lśniąca nowością strefa wellness i wiele innych atrakcji, a wśród nich m.in.:

    • Kryty basen o wymiarach 12 x 6 m
    • Strefa saun – sauna sucha i łaźnia parowa
    • 4 jacuzzi
    • Kompleks odnowy biologicznej i fizjoterapii
    • Gabinet kosmetyczny i salon fryzjerski
    • Kręgielnia – 2 profesjonalne tory

     

    Dla najmłodszych
    Nie tylko doskonała lokalizacja blisko morza i lasu sprzyja pobytom z całą rodziną. Przestronne apartamenty typu studio zapewnią odpowiednią ilość przestrzeni nawet dla najbardziej ruchliwych latorośli, na życzenie w pokojach dostępne są niezbędne udogodnienia, a w wolnych chwilach maluchy mogą wyszaleć się w bawialni z basenem pełnym kolorowych piłeczek.

     

    Jedzenie i picie
    W przestronnej, urządzonej w jasnych barwach restauracji można delektować się finezyjnie podanymi daniami kuchni polskiej i europejskiej – zarówno w formie bufetu, jak i w wersji a’la carte. Tuż obok mieści się lobby bar utrzymany w stylu glamour, jednak najwięcej wrażeń – nie tylko smakowych – zapewni wizyta w kawiarni z tarasem na 8 piętrze. Filiżanka aromatycznej kawy z widokiem na morze będzie doskonałym uwieńczeniem pełnego atrakcji dnia.

    Dzieci

    Atrakcje okolicy

    Zwiedzanie: w Kołobrzegu do podziwiania jest dużo więcej niż tylko morze – warto zobaczyć m.in. molo, latarnię morską, bazylikę mariacką, Basztę Lontową i Złotą Uliczkę.
    Dla aktywnych: liczne trasy spacerowe i ścieżki rowerowe pozwolą nie tylko zdrowo wypocząć, ale też podziwiać malownicze nadmorskie krajobrazy.
    Dla wojowniczych: Muzeum Oręża Polskiego to coś dla wszystkich, którzy uwielbiają wszelkiej maści militaria. A w Centrum Atrakcji Wojskowych można sobie nawet pojeździć czołgiem albo amfibią.
    Dla globtroterów: jednodniowa wycieczka wodolotem z Kołobrzegu na Bornholm pozwoli choć przez chwilę posmakować uroków skandynawskiej kultury.

    Lokalizacja

    Wskazówki dojazdu

    Samochód
    Kołobrzeg znajduje się ok. 45 km od Koszalina, 140 km od Szczecina, 220 km od Trójmiasta, 250 km od Poznania i 500 km od Warszawy. Jadąc drogą nr 11 od strony Koszalina, należy na pierwszym rondzie skręcić w prawo w ul. Myśliwską i dalej jechać prosto ul. Fredry, z której trzeba skręcić w lewo w ul. Kasprowicza.

    Pociąg
    Do Kołobrzegu można dojechać bezpośrednim pociągiem m.in. z Warszawy, Krakowa, Poznania, Wrocławia, Katowic i Szczecina. Hotel znajduje się ok. 1 km od dworca.

    Sprawdź jak długo zajmie Ci podróż samochodem

    Hotel Olymp 3
    Kasprowicza 15
    78-100 Kołobrzeg
    Polska
    Zobacz na większej mapie
    Oferta prezentowana przez:
    F.B.I "MAT-MAD" sp.j A. Matejak, R. Madera
    Okopowa 10c/1
    78-100 Kołobrzeg
    Polska
    NIP: 6710202236
    8,8
    10

    Średnia ocena naszych klientów

    96%

    Naszych klientów rekomenduje ten hotel


    9,3
    10
    Grzegorz, 08.03.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    5,5
    10
    Anonimowy gość, 22.02.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    9,5
    10

    Olimp3

    Rewelacyjny hotel. Dzieci przeszczęśliwe- animacje i zajęcia dla nich super,zwłaszcza warsztaty kulinarne i bowling. Obsługa ekstra. Live cooking super. Doskonałe położenie- jedna przecznica od morza.
    Łukasz, 19.02.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    3,6
    10

    Pobyt w Olimp 3

    Po tygodniowym pobycie zdecydowanie nie polecam Hotelu Olimp 3:<br /> - Plusy: pokój duży i przestronny, bardzo miła obsługa na recepcji, w barze (dół i góra) oraz pań sprzątających, położenie hotelu w miarę blisko plaży, chociaż są bliżej położone inne hotele.<br /> - Minusy: czas oczekiwania na windę oraz zjazd i wjazd bardzo długi, zatrzymuje się praktycznie na wszystkich piętrach po kolei, bardzo słabe ciśnienie wody w kabinie prysznica, brak stabilnej temperatury wody pod prysznicem, niezbyt przyjemny zapach z rur umywalki w łazience, w skrócie pisząc, brak profesjonalizmu ze strony hotelu.
    Anonimowy gość, 16.02.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    10
    10
    Anonimowy gość, Warszawa, 16.02.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    8,3
    10
    Anonimowy gość, Szczecin, 16.02.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    8,4
    10
    Anonimowy gość, 11.02.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    8,9
    10

    Nie dla wegetarian. Fantastyczne zajęcia dla dzieci do lat 8/10

    Bardzo fajne miejsce dla rodzin z małymi dziećmi. Bar zamykany o g. 22, więc nie ma nocnych hulanek;) Korzystaliśmy z zajęć dla dzieci: fantastyczne zajęcia plastyczne i zajęcia kulinarne. Zajęcia „wodny raj” i z podstaw nurkowania były niestety w innym hotelu i były przeznaczone dla starszych - specjalny sprzęt do oddychania - o czym nie było nigdzie wspomniane. Nasza sześciolatka czekała na te zajęcia, po czym na okazało się, że nie może brać w nich udziału - kiepsko pomyślana atrakcja... W hotelu przebywa mnóstwo starszych Niemców, ale to chyba cecha Kołobrzegu w ogóle. Jedzenie zdecydowanie dla mięsożernych: warzywa w postaci surówki oraz jednego, stałego zestawu warzyw gotowanych. Dla przykładu na obiadokolacje serwowano trzy rodzaje mięs, ale przez tydzień nie uświadczyliśmy dania jarskiego innego niż ziemniaki (codziennie), kasza kuskus (1 raz) i gotowany mix marchewka-brokuł-kalafior lub fasolka. Na minus brak owsianki ma śniadanie - nie jem wędlin, a tych nie brakowało.
    joanna, 09.02.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    9,3
    10

    Jaki duży pokój!

    Już dawno podczas naszych zimowych pobytów w Kołobrzegu nie mieliśmy tak dużego i przestronnego pokoju.
    Andrzej, 09.02.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    7,9
    10

    Rodzinne ferie

    Skorzystaliśmy z promocji tydzień ferii z animacjami dla dzieci za 2200zl. <br /> Pokój bardzo duży. Sprzątany codziennie. Poprosiliśmy o złączenie łóżek pojedynczych i nie było z tym żadnego problemu.<br /> Duży wybór jedzenia. Każdy znajdzie coś dla siebie. Niektóre produkty niestety ewidentnie z "niższej półki ".<br /> <br /> Pokój zabaw dla małych dzieci idealny, ale starsze raczej będą się nudzić.<br /> <br /> Animacje prowadzone przez Panią Joannę w hotelu Olymp 3 na najwyższym poziomie!<br /> Pani Joanna była uśmiechnięta, pomocna i sympatyczna bez względu na ilość i zachowanie uczestników. A każdy rodzic wie, że z dziećmi różnie bywa.... Naprawdę premia dla Pani Joanny za umilenie czasu rodziców i dzieci. <br /> <br /> Niestety animacje w Olymp 2 to jakaś porażka. :( <br /> Nie pamiętam imienia Pani prowadzącej zajęcia ale zniechęciła dziecko nieuprzejmym zachowaniem już po pierwszych zajęciach. Daliśmy szansę jednak kolejnym zajeciom które miały być prowadzone przez profesjonalną szkółkę pływania. Niestety hotel nie poinformował nas że jest ograniczenie wiekowe. Dziecko idąc już na basen usłyszało od instruktora że jest za male i nie może wziąć udziału w zajeciach :( Kolejny zawód:(<br /> <br /> W dniu wyjazdu w recepcji jedyne co usłyszeliśmy to " wszystko Państwo opłacili" ... No tak najważniejsze że rachunek się zgadza ;/<br /> Dużo podróżujemy i zwykle słyszeliśmy "Dziękujemy za pobyt" "zapraszamy ponownie" "czy wszystko się państwu podobalo?"<br /> Niby takie nic A jednak.... To że rachunek uregulowalismy dzień wcześniej sami wiedzieliśmy <br /> <br /> Cena za parking trochę wygórowana w porównaniu z innymi naszymi pobytami
    Anonimowy gość, 08.02.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    8,8
    10

    Jedź warto!!!

    Jeśli się zastanawiasz czy warto to jedź bo warto pokoje czyste, hotel ładny,basen ok, sauny działają , jedzenia zjeść się wszystkiego nie da, ludzie tam pracujący są mili i uprzejmi a sam Kołobrzeg to chyba najwspanialsze polskie miasto nad Bałtykiem ze wspaniałą plażą ,pięknym zrewitalizowanym parkiem ,fajnym deptakiem i molem. W Polsce raczej takiego pasa nadmorskiego nie uświadczysz.
    Anonimowy gość, 07.02.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    8,6
    10
    Anonimowy gość, 06.02.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    9,4
    10
    Anonimowy gość, Poznań, 03.02.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    8,3
    10
    Anna, 03.02.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    10
    10

    Pakiet ferie

    Super animacje i menu dla dzieci, wyżywienie bardzo dobre i różnorodne, przyzwoita baza spa. Serdeczny i uśmiechnięty personel (od recepcji poczynając, przez obsługę restauracji, a na personelu sprzątającym kończąc). Pokoje przestronne, łóżka wygodne, polecam pobyt, my na pewno wrócimy
    Anonimowy gość, Koszalin, 02.02.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    9,8
    10
    Anonimowy gość, 30.01.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    8,0
    10
    Anonimowy gość, 25.01.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    7,9
    10
    Podobał mi się przestronny pokój i duży balkon.
    Anonimowy gość, 22.01.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    10
    10
    Hotel spełnił nasze oczekiwania pod każdym względem. Wszystko na wysokim poziomie. Idealne miejsce do wypoczynku. Pobyt w tym hotelu był jak najbardziej udany i polecam gorąco.
    Anonimowy gość, 19.01.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    8,6
    10
    Anonimowy gość, 18.01.2020
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    Aby dodać komentarz musisz przenocować w hotelu. Łączna ocena wyświetlana jest dopiero od 3 ocen naszych użytkowników.

    Używamy plików Cookies, aby optymalizować naszą witrynę. Możesz zaktualizować ustawienia przeglądarki, jeśli nie wyrażasz na to zgody.
    Polityka plików Cookies