-32%
7,9 /10

Średnia ocena (209 opinii)

88%

naszych gości poleca ten hotel

Bardzo dobry

Hotel w sercu uzdrowiska, u stóp Karkonoszy – wyżywienie, dostęp do basenu solankowego, saun, jacuzzi i sali fitness oraz zniżka na wejścia do Term Cieplickich w cenie!

Travelist poleca

  • Lokalizacja: tuż obok Parku Zdrojowego i pałacu
  • Atrakcje w okolicy: atrakcje Jeleniej Góry i Karpacza, Dolina Pałaców i Ogrodów, ośrodki narciarskie (Winterpol i Ski Arena Łysa Góra) – czytaj więcej o atrakcjach w Karkonoszach
  • Wyżywienie: codzienne śniadania i 3-daniowe obiadokolacje w cenie
  • W pakiecie Travelist: dostęp do basenu solankowego, sauny, łaźni rzymskiej, jacuzzi i sali fitness, 10% zniżki na wejście do Term Cieplickich, parking i bezprzewodowy Internet
  • Warto wiedzieć

  • DZIECI: jedno dziecko do lat 4 na łóżku z rodzicami gratis (ze świadczeniami), dzieci w wieku 5-12 lat na dostawce – 80-89 zł/doba (ze świadczeniami; możliwe w pokojach Komfort Plus i Deluxe)
  • Brak możliwości dostawek dla osób pow. 12 lat
  • Napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo
  • Udogodnienia dla osób niepełnosprawnych
  • Możliwość przyjazdu z pupilem (małym psem o wadze do 5 kg) – 30 zł/doba
  • W całym obiekcie obowiązuje zakaz palenia
  • Doba hotelowa: 14-12
  • Hotel Cieplice Medi & SPA ***

    Dlaczego warto?
    Hotel Cieplice Medi & Spa*** mieści się w samym sercu zabytkowego kurortu, przy jednej z bram Parku Zdrojowego i w odległości krótkiego spaceru od Placu Piastowskiego oraz Pałacu Schaffgotschów. W 2012 r. budynek został gruntownie wyremontowany i zmodernizowany, dzięki czemu dziś spełnia wszystkie standardy nowoczesnego komfortu. Na gości czeka 98 przestronnych pokoi wyposażonych w wygodną łazienkę, telewizor, telefon oraz bezprzewodowy dostęp do Internetu. Ponadto część pomieszczeń posiada balkon z widokiem na Karkonosze.

     

    Atrakcje hotelu
    Hotel doskonale sprawdzi się nie tylko jako baza wypadowa do zwiedzania najbliższej okolicy, wypadów w Karkonosze oraz narciarskich szaleństw na pobliskich nartostradach, ale też jako miejsce, w którym każdy ma okazję głęboko się zrelaksować i zadbać o zdrowie. W nowoczesnej, oddanej do użytku w 2013 r. strefie Spa & Wellness na gości czekają m.in.:

    • Basen solankowy o wymiarach 15 x 8 m i głębokości 1,3 m
    • Strefa saun – sauna sucha i łaźnia rzymska
    • Jacuzzi
    • Strefa Spa – rytuały, zabiegi pielęgnacyjne na twarz i ciało, zabiegi w kapsule spa, egzotyczne masaże i więcej
    • Strefa Medi – zabiegi z zakresu m.in. hydroterapii, elektroterapii, magnetoterapii, laseroterapii, krioterapii i kinezyterapii oraz masaże lecznicze
    • Sala fitness

     

    Jedzenie i picie
    W stylowej, nowocześnie urządzonej restauracji można skosztować przede wszystkim tradycyjnych dan kuchni polskiej, choć smakosze znajdą w menu również liczne akcenty z innych stron świata. Szef kuchni chlubi się, iż wszystkie dania przygotowywane są ze świeżych, naturalnych składników, bez użycia półproduktów. Na filiżankę kawy lub herbaty albo szklaneczkę czegoś mocniejszego goście mogą natomiast udać się do Baru Cafe.

     

    ATRAKCJE OKOLICY

    W kurorcie: Cieplice, które obecnie stanowią administracyjną część Jeleniej Góry, uznawane są za najstarsze uzdrowisko na ziemiach polskich – pierwsze wzmianki o nim pochodzą z 1281 r. W kolejnych stuleciach wypoczywali tu liczni dostojni goście (m.in. Johann Wolfgang Goethe, królowa Marysieńka czy prezydent USA John Quincy Adams), dziś natomiast można podziwiać zabytkową zabudowę, imponujący Pałac Schaffgotschów z XVIII w oraz piękne parki – Zdrojowy i Norweski.

    Zamki, pałace i warownie: Dolina Pałaców i Ogrodów nie przypadkiem nazywana jest polską odpowiedzią na Dolinę Loary. Na przestrzeni ok. 100 km2 można tu podziwiać blisko 30 zabytkowych rezydencji – od ponurych ruin średniowiecznego zamku Chojnik i gotyckich wież obronnych, przez renesansowe dwory i barokowe pawilony, aż po romantyczne XIX-wieczne pałace wzniesione przez najwybitniejszych architektów epoki.

    Karpacz: do „miasta pod Śnieżką” można dojechać z hotelu w ciągu zaledwie kilkunastu minut. Tam koniecznie trzeba zobaczyć drewniany kościół Wang i zdobyć najwyższy szczyt Karkonoszy (można sobie trochę pomóc, wjeżdżając kolejką na Kopę, skąd już jest blisko). A przy okazji można odwiedzić tak urokliwe miejsca, jak Samotnia, Strzecha Akademicka czy kompleks skalny Słonecznik.

    Dla całej rodziny: w okolicy nie brak emocjonujących parków rozrywki – przenieś się w czasy Dzikiego Zachodu w Western City, stań oko w oko z trollami i ogrami w Kulak Paark albo po prostu podziwiaj wszystkie okoliczne perły architektury w jednym miejscu w Parku Miniatur Zabytków Dolnego Śląska.

    Do sąsiadów: okolice Jeleniej Góry są doskonałym punktem wypadowym do Czech – jazda do Pragi zajmie niewiele ponad 2 godziny.

    Dzieci

    Atrakcje okolicy

    W kurorcie: Cieplice, które obecnie stanowią administracyjną część Jeleniej Góry, uznawane są za najstarsze uzdrowisko na ziemiach polskich – pierwsze wzmianki o nim pochodzą z 1281 r. W kolejnych stuleciach wypoczywali tu liczni dostojni goście (m.in. Johann Wolfgang Goethe, królowa Marysieńka czy prezydent USA John Quincy Adams), dziś natomiast można podziwiać zabytkową zabudowę, imponujący Pałac Schaffgotschów z XVIII w oraz piękne parki – Zdrojowy i Norweski.
    Zamki, pałace i warownie: Dolina Pałaców i Ogrodów nie przypadkiem nazywana jest polską odpowiedzią na Dolinę Loary. Na przestrzeni ok. 100 km2 można tu podziwiać blisko 30 zabytkowych rezydencji – od ponurych ruin średniowiecznego zamku Chojnik i gotyckich wież obronnych, przez renesansowe dwory i barokowe pawilony, aż po romantyczne XIX-wieczne pałace wzniesione przez najwybitniejszych architektów epoki.
    Karpacz: do „miasta pod Śnieżką” można dojechać z hotelu w ciągu zaledwie kilkunastu minut. Tam koniecznie trzeba zobaczyć drewniany kościół Wang i zdobyć najwyższy szczyt Karkonoszy (można sobie trochę pomóc, wjeżdżając kolejką na Kopę, skąd już jest blisko). A przy okazji można odwiedzić tak urokliwe miejsca, jak Samotnia, Strzecha Akademicka czy kompleks skalny Słonecznik.
    Dla całej rodziny: w okolicy nie brak emocjonujących parków rozrywki – przenieś się w czasy Dzikiego Zachodu w Western City, stań oko w oko z trollami i ogrami w Kulak Paark albo po prostu podziwiaj wszystkie okoliczne perły architektury w jednym miejscu w Parku Miniatur Zabytków Dolnego Śląska.
    Do sąsiadów: okolice Jeleniej Góry są doskonałym punktem wypadowym do Czech – jazda do Pragi zajmie niewiele ponad 2 godziny.

    Lokalizacja

    Odległość od punktów orientacyjnych:
    220 m od Zdrojowego Teatru Animacji
    350 m od Parku Zdrojowego
    750 m od Term Cieplickich
    1,3 km od stacji kolejowej Jelenia Góra-Cieplice

     

    Ile czasu zajmie Ci dojazd samochodem?
    Wrocław – 2 godz., Łódź – 3 godz. 50 min, Poznań – 3 godz. 50 min, Warszawa – 5 godz. 10 min

    Sprawdź jak długo zajmie Ci podróż samochodem

    Hotel Cieplice Medi & SPA ***
    Cervii 11
    58-560 Jelenia Góra - Cieplice
    Polska
    Zobacz na większej mapie
    Oferta prezentowana przez:
    "Chata Karczowiska" Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, Spółka komandytowa
    Górska 1
    58-533 Mysłakowice
    Polska
    NIP: 6112290928
    7,9
    10

    Średnia ocena naszych klientów

    88%

    Naszych klientów rekomenduje ten hotel


    8,4
    10
    Wojciech, 11.11.2019
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    8,3
    10
    Andrzej, Kraków, 11.11.2019
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    7,3
    10

    Weekend listopadowy

    ...
    Anonimowy gość, 11.11.2019
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    7,6
    10
    Anonimowy gość, 11.11.2019
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    8,5
    10
    Ewa, Wrocław, 13.10.2019
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    4,6
    10

    Nie polecam

    Wykupiony mieliśmy pokój de Luxe, na miejscu okazało się, że nie ma wolnego pokoju. Po 2-3 godzinach jednak znaleziono pokój de luxe. Jak na taki pokój, telewizor był bardzo mały, może 18 cali, wąż w kabinie natryskowej krótki, co nie ułatwiało skorzystania z niego. Płacąc za pokój de luxe, spodziewałem się czegoś dużo lepszego.
    Anonimowy gość, 13.10.2019
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    8,1
    10

    ocena Hotel Cieplice

    Położenie hotelu świetne - tuż przy parku , jedzenie pyszne, pokój standard wyposażony w wiele szafek, balkon z widokiem na góry, parking dostępny, personel miły, basen i sauny fajne. Jedyny minus to to, że doba zaczyna się o 14.00, my byliśmy po 15 i dano nam klucze do brudnego pokoju. Wróciliśmy do recepcji i czekaliśmy ponad godzinę. Nikt się nie interesował ani nami, ani tym, czy pokój jest już gotowy.
    Anonimowy gość, 29.09.2019
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    8,9
    10
    Anonimowy gość, 29.09.2019
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    10
    10
    Anonimowy gość, 18.08.2019
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    8,1
    10
    Jan, 15.08.2019
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    8,4
    10

    Na wypad w góry

    Dobra lokalizacja na zwiedzanie i wypad w góry. Wieczorem można się odprężyć na basenie. Blisko też do term.<br /> Śniadania doskonałe, obiady dobre. Pokoje przyzwoite, przydałoby się ich odświeżenie. Zwłaszcza łazienki. <br /> Ogólnie fajny pobyt. Polecam wszystkim.
    Anonimowy gość, Opole, 31.07.2019
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    8,4
    10

    udany pobyt

    Bardzo dobry hotel Personel bardzo dobry.Jedyny mankament to stosunkowo mały parking w stosunku do ilości gości
    Bogdan, 30.07.2019
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    7,4
    10
    Anonimowy gość, 29.07.2019
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    9,8
    10

    Wspaniały pobyt.

    Hotel bardzo dobrze położony, tuż przy parku, przez który wystarczy przejść i już jest się przy Termach Cieplickich. Pokoje bardzo duże i przestronne, łazienka różnie duża, wyposażona w bidet. Szafa jest garderobą.<br /> Bywam w parunastu hotelach w roku ale takiego bufetu na śniadaniu jeszcze nie widziałam. Oprócz standardowych dań na gorąco typu jajecznica czy parówki były nóżki z kurczaka i żurek. Deska różnego rodzajów serów z żurawiną, pasztet, trzy rodzaje sałat, zima płyta, różne rodzaje sosów. Nie zabrakło ciast, owoców i deserów. Kilka rodzajów herbat. wszystko na bieżąco uzupełniane. Nie było problemu z podgrzaniem przez obsługę mleka dla dziecka do płatków (tez kilka rodzajów i dodatki). Ponieważ jednego dnia nie mogliśmy być na śniadaniu poprosiliśmy o suchy prowiant, też bez żadnego problemu. Dostaliśmy kanapki, owoce, pomidory i słodkości.<br /> Jedyny mankament tego hotelu to bardzo mały parking, był ogromny problem ze znalezieniem miejsca. Skończyło się na wizycie straży miejskiej za złe parkowanie.
    Anonimowy gość, 28.07.2019
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    8,3
    10
    Anonimowy gość, 24.07.2019
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    8,9
    10
    Włodek, 21.07.2019
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    8,8
    10

    Polecam

    Hotel położony na przeciwko wejścia do parku zdrojowego, do deptaku głównego z kawiarniami itp. można dojść tu w 2 minuty. Przy okazji obok deptaka jest też muzeum przyrodnicze i stary kościół warty zwiedzenia. Dla spragnionych gór jest to też dobra baza wyjazdowa do Szklarskiej Poręby i Karpacza, a także do pobliskiego zamku Chojnik. <br /> Jeśli chodzi o sam hotel to pokoje standard dla mnie wystarczajace, lecz mógłby być czajnik i suszarka do włosów. Codziennie, poza niedziela, był sprzątany i w razie potrzeby wymieniali ręczniki. Wszystkie pokoje standard mają balkony z widokiem częściowo na park. Okno na noc można zasłonić światło szczelnymi zasłonami :) Na korytarzach są bańki z wodą, wiec w razie pragnienia można zawsze skorzystać. Jedzenie na śniadanie bardzo różnorodne, był nawet żurek poza standardowymi daniami typu jajecznica itp. do tego na zmianę gofry i placuszki, na które dzieci zawsze miały ochotę.<br /> Obiady serwowane wg mnie dobre chociaż ja trochę mniej sole, ale to już kwestia gustu. Moje dzieci, choć dość wybredne , zawsze coś podjadly. <br /> Basen czysty, część gości narzekała na temperaturę 29°, lecz wg mnie do pływania cieplejsza była by męcząca. W basenie dysza wodna- bicze, która przez cały mój pobyt nie była włączona. Jacuzzi włączane co 15 minut, temp. 33°. Jest też siłownia i sauna, lecz przy dzieciach nie miałam okazji skorzystać.
    Aleksandra, 20.07.2019
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    7,6
    10

    miejsce wypadowe w góry

    Budynek ma swoje lata, trochę taki Ciechocinek. Ładne otoczenie, piękny park po drugiej stronie ulicy.<br /> Pokoje czyste, widać, że powoli ktoś próbuje rewitalizować to miejsce, ale<br /> - brudno w saunie, ławki podświetlane i widać, ze tam nikt nie sprząta<br /> - szyby w strefie basenowej nie myte od dłuższego czasu, a w rogach nie uprzątnięte spore pajęczyny<br /> - tłumaczenia na niemiecki robione przez amatora, google by to lepiej przetłumaczył.<br /> Na plus jedzienie, duzy wybór produktów na śniadaniu, ogólnie bardzo smacznie i domowo
    Sławomir, 07.07.2019
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    7,1
    10

    Udany wypad

    Zakwaterowanie w hotelu w starszej czesci, ktora wymaga remontu. Trochę jak w akademiku. Pokój maly czysty obsługa sprząta pokój codziennie. Wymiana ręczników oraz uzupełnienie wody rowniez. Basen duzy z ratownikiem, sauny fińska i paroowa działają bez zarzutu. Wyżywienie śniadanie bogate w tym kilka posilkow na cieplo raczej pod seniora i to z zachodniej części Europy. Obiadokolacje to serwowany obiad z deserem bez napoju.<br /> Położenie przy parku zdrojowym po 22 cisza. Ogólnie obsługa miła polecam.
    Remigiusz, 07.07.2019
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    9,3
    10

    hotel

    Podobało mi się usytuowanie, pokoje ładne, dobre śniadania (bufet), brakowało mi jednak mlecznych zup (byłam z dzieckiem), obiady serwowane- jednak nie zawsze dopasowane dlo małych dzieci.
    Anonimowy gość, Kraków, 04.07.2019
    Lokalizacja
    Personel
    Czystość pokoju
    Stosunek jakości do ceny
    Komfort
    Usługi i wyposażenie
    Wyżywienie

    Aby dodać komentarz musisz przenocować w hotelu. Łączna ocena wyświetlana jest dopiero od 3 ocen naszych użytkowników.

    Używamy plików Cookies, aby optymalizować naszą witrynę. Możesz zaktualizować ustawienia przeglądarki, jeśli nie wyrażasz na to zgody.
    Polityka plików Cookies